Heligt Vatten

En guide till Japans heta källor

Medan kroppen befrias från smuts genom en dusch, rengörs själen bara genom ett bad.

Bokomslag Heligt Vatten

Detta är japanernas övertygelse sedan århundraden, och förklarar varför badandet – i vulkaniska källor såväl som i sittbadkar – är en sådan central och oumbärlig del i den japanska kulturen. Mys­tiken kring badet och dess helande effekter ligger mycket i den omgivande miljön och i badets temperatur. Den förra bör gärna relatera till naturen och årstiden, den senare vara hög, för att den riktigt djupa avslappningen eller katharsiseffekten ska uppnås…

Screenshot 2013-12-22 14.30.44Screenshot 2013-12-22 14.30.54”HELIGT VATTEN en guide till Japans heta källor” är en bok som i text och bild gestaltar Japans mångtusenåriga, fascinerande badkultur och hur den kan berika livet för alla som provar på den.

Boken berättar om badandets historia och utveckling,och hur badtraditionen med alla dess ritualer efterföljs idag.

Vi lovar bilder av Japans heta källor som världen aldrig har skådat; avslöjanden om deras påstådda helande effekter och klarlägganden av deras rykte som ungdomens källa. Faktaavsnitt och intervjuer skildrar heta källor som mötesplatser där intima vänskapsband knyts; och som åtrådda anhalter för meditation, eftertanke och vila.

Heta källor omfattar även sandbad, ångbad, lerbad, ångkokad mat och bad som har smaksatts med öl, vin, te och sake. Kort sagt nästan allt i den japanska kulturen, vilket gör dem till ett sådant underbart sätt att uppleva landets människor och natur. Boken inkluderar förstås också en vägvisning till Japans hetaste och hemligaste källor och instruktioner i hur man badar sig hel på japaners vis: I en het källa omgiven av blommande körsbärs­träd – eller i det egna badkaret hemma.

Boken finns att köpa hos bl.a. Akademibokhandeln och internetbokhandlarna men kan också beställas direkt från oss på info@nipponagency.com för 200:- plus porto.

Band: inbunden
Format: 240×210 mm
Antal sidor: 144
Isbn: 978-91-87283-32-1 (sv) Isbn: 978-91-87283-33-8 (eng)

Utgivningsår: 2014

Heligt Vatten – infoblad

Beställ på adlibris.se